czwartek, 5 grudnia 2013

Ciasto cini-minis.

Po dłuższej przerwie wracamy z mocno cynamonowym ciastem, specjalnie na długie, zimowe wieczory. ;) Przepis jest zmodyfikowaną wersją, zmodyfikowanej wersji na... piernik, niemniej jednak smak ma zupełnie innowacyjny. ;)

Składniki:
2 jajka
2/3 szklanki cukru
opakowanie cukru waniliowego
2 łyżki miodu
2 czubate łyżki jogurtu naturalnego
1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki otrębów owsianych
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki oleju
3 łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:
Jajka miksujemy z cukrami na puch, a następnie dalej miksując dodajemy po kolei wszystkie składniki. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, po czym wylewamy całość do foremki (u mnie silikonowa) i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 40 minut.

Zdjęcie być może dołączymy wkrótce. :)

Ciasto można nasączyć, przełożyć dżemem bądź polać czekoladą, jest błyskawiczne w przygotowaniu i stanowi miły dodatek do popołudniowej kawy. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz