niedziela, 21 października 2012

Babeczki czekoladowe z bakaliami.

Przepis błyskawiczny, dobry na popołudniową przekąskę albo jako poczęstunek dla niezapowiedzianych gości. ;)

Składniki:

1 szklanka mąki
3 czubate łyżeczki kakao
1/2 łyżeczki proszku
Szczypta soli
1/4 szklanki cukru
1 jajko
1/2 szklanki mleka
1/4 szklanki oleju
60-80gr. bakalii

Suche składniki mieszamy, dodajemy bakalie i ponownie mieszamy. W osobnej misce roztrzepujemy jajko z mlekiem i olejem. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy szybko, 'niedbale', tylko do połączenia składników. Foremki wypełniamy do 2/3 wysokości i pieczemy ok. 20min.




Mówiłam, że przepis szybki i nieskomplikowany, smacznego. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz