piątek, 26 października 2012

Babeczki cytrynowe.

Kolejna odsłona babeczek, tym razem o smaku cytrynowym. Przygotowanie babeczek jest zawsze bardzo proste i ekspresowe, więc można je przygotować dosłownie w każdej chwili. :)

Składniki:

3/4 szklanki mąki pełnoziarnistej
1/4 szklanki mąki tortowej
1 kisiel cytrynowy (taki do gotowania, bez cukru)
1/4 szklanki cukru
Skórka z małej cytryny
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/8 szklanki oleju
1 jajko
1/2 szklanki mleka

Suche składniki mieszamy razem, dodajemy skórką cytrynową. Jajko roztrzepujemy z olejem i mlekiem i wlewamy do suchych składników. Wszystko mieszamy szybko, mogą być nawet male grudki, nie używamy miksera! Pieczemy ok 25 minut, sprawdzamy metodą 'suchego patyczka'.

 








Gotowe, życzymy smacznego. ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz