niedziela, 26 maja 2013

Spagetti z sosem szpinakowo - pieczarkowym.

Przepis na szybki, zdrowy, smaczny i zdecydowanie inny, niż wszystkie sosy do makaronu. To danie jest jednym z tych nagłych przypływów kreatywności pod tytułem: "mam ochotę na szpinak i pieczarki - zróbmy coś z tego!":D Polecamy!

Składniki:
1 paczka mrożonego szpinaku [spokojnie można użyć do tego również świeżych liści]
1 duża cebula
500 g pieczarek
1/2 paczki makaronu
Zioła prowansalskie
Papryka słodka oraz chilli
Sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:
Pieczarki kroimy w pół plasterki, cebulę w kostkę. Pieczarki podsmażamy, aby puściły wodę, dodajemy odrobinę soli. Gdy są usmażone, szklimy cebulę również dodając odrobinę soli. Łączymy ze sobą, odstawiamy. Szpinak smażymy aż cała woda odparuje, doprawiamy do smaku przyprawami, łączymy z usmażonymi pieczarkami oraz cebulą. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Łączymy z ciepłym sosem.



Makaron możemy lekko posypać startym, żółtym serem, życzymy smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz